Nytt sätt att filtrera på ordlängd och att söka på ord

I och med denna uppdatering kan du välja vilken ordlängd du vill filtrera på i en lista, på samma sätt som du kan välja vilken typ av ord du vill filtrera på. Möjligheten att klicka på ett ord för att filtrera på ordlängd finns kvar.

Sökningen fungerar nu så att du i normalfallet får träff på allt som börjar på det som du har skrivit in i sökrutan. Så länge du skriver visas max 10 träffar. Står det (…) efter rubriken ”Ord i tysk stil” finns det fler.Tryck Enter eller på knappen Sök för att visa alla träffar.

I det första exemplet här nedanför har jag sökt på a*l, d v s allt som börjar på bokstaven a och innehåller bokstaven l någonstans i ordet. Om du vet att ordet slutar på l är det bättre att kryssa i ”Visa bara exakta träffar”. Då visas alla ord som börjar på a och slutar på l. Detta ger i skrivande stund 107 träffar. I det andra exemplet har jag dessutom filtrerat på ordlängden ca 4 tecken och Efternamn för att minska ner antalet träffar ytterligare.

Normal sökning

Normal sökning

Exakt sökning med filter

Exakt sökning med filter

Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *