Bokstaven s

HåkansdotterNär s står mitt i ett ord kan det både ha formen av långt och kort s. Efter att Christian Kirchner påpekat att det bl a vid ord som slutar på dotter ska vara kort s har jag ändrat i läshjälpen så att det blir kort s före dotter och några andra vanliga varianter som t ex doter och dåtter. Sökordet som visas i den tyska stilen längst upp på sidan kommer inte att ändras från långt s till kort s förrän hela ordet inklusive dotter har skrivits in.

Det kommer säkert att  finnas andra ord där programmet visar långt s men prästen har skrivit kort s och vice versa och då kan det vara bra att minnas att det finns olika former av s. På Rötters sida finns ett bra inlägg om den föränderliga bokstaven s.

Hälsningar
Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *